x
x
x
x

Nieuws 2018
Trucks

Lochem was groots!

05-08-2017

De 34 editie van de wedstrijd in Lochem kon met één woord worden samengevat. Groots! In een prachtige ambiance met volgepakte tribunes werd op de 2 banen een puike wedstrijd verreden. Op een buitje na, voorafgaand aan de wedstrijd liet het weer zich van z'n goede kant zien. Op de banen konden de krachtpatsers hun vermogen goed kwijt. Daardoor was het genieten voor het publiek.

Verslag en foto' s zijn gemaakt door Ellen de Heus, Dictus Hoeksma en Dennis Vos


Two Wheel Drives

Na een kleine vertraging ivm met de weersomstandigheden ging de show van start met de Sledgehamer voor de proeftrek. Helaas ging er iets goed mis in de motor, waardoor de wagen met flinke rookwolken toch een mooie afstand neer zette. De klasse werd gereden in floating finish, daarom bleef de proeftrek staan als officiele afstand door het niet aanpassen van de afstelling. Predator was de volgende in de lijst en ging voorzichtig van start, maar wist toch flink wat meters voorbij de Sledghammer te gaan. Rattle n Hum was de volgende en ging voortvarend van start maar boog af net voor de 70 meter, helaas belande deze buiten de baan door het verlies van grip aan de rechter kant. Helaas dus een diskwalificatie. No illusion was de volgende op rij en zette een zeer strakke run neer en nestelde zich tot nu toe in de top 3. Bad habit de leider in het klassement mocht het als volgende proberen, maar helaas dachten wat bougiekabels anders dan de rest en gingen spontaan los. Een echte puller gaat door en zodoende toch een mooie afstand op de klok. Thunderstruck wist goed gedoseerd te vertrekken en kon eindelijk eens aansluiting vinden met de top drie tot dan toe, goed voor de punten en een mooie boost voor het moraal. BK power was de een na laatste voor de sleepwagen, hopelijk konden ze de pech eens afschudden en dit lukte aardig en wisten nipt de derde plaats over te nemen. French and Furious was de laatste in de lijst maar kreeg de pks niet goed op de baan. Predator op een gevolgd door No Illusion en BK Power


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Predator114.22
2CL Coatings No Illusion110.60
3BK Power108,25
4Thunderstruck107,62
5Sledge Hammer104,11
6French and Furious103,45
7Bad Habit99.20
8Rattle and HumDisk


Sport 2,5 ton topniveau

In geen van de competitieklassen die in Lochem aan de start kwamen was het aan de top zo spannend als in de 2.5 ton sportklasse. De top 3 zat bij aanvang op één punt van elkaar. Dat verschil zou hoe dan ook groter worden, tenzij ze allen slecht scoorden, maar daar zag het gezien de strijd van dit jaar niet naar uit. Vanwege een miezerige regen werd de start bijna een uur uitgesteld en werd om tijd in te halen de floating finish gehanteerd. Dus geen finale. Rednix maakte de eerste officiële run en het was dus afwachten wat de run van de medekoploper waard was. Die andere koploper Red Passion leek een goede run te maken al moest Jelle van de Rijt het wel afleggen tegen Little Red Poison, welke 1 punt achter de beide leiders in de competitie zat. Aart de With had ook geen vlekkeloze run want de Massey Ferguson stond na het terug te schakelen op 1 wiel uit te spinnen. Toch was de veteraan de lachende derde want hij had de jonkies wel te pakken en stond nu alleen aan de leiding, zij het op slechts een punt van Red Passion. René Vliek leverde met een zevende stek dure punten in en moet in de achtervolging. Bij Red Passion zijn ze niet uit het veld geslagen. "Wij hebben voor volgende week nog wel wat in petto!" De With is dus gewaarschuwd. Door deze onderlinge duels zou je bijna vergeten dat er ook een dagwinnaar was. Een kaarsrechte run van Zero Tolerance bracht de Ford naar de leidende afstand. De grootste bedreiging kwam van een bijschrijver. Deze Starfire van Gosse Koerts heeft al vaker laten zien dat hij in de topklasse thuishoort. De promo rijder zat slechts driekwart meter van de winnaar. (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Zero ToleranceHenk Jan RijneveldHarskamp97.83
2StarfireGosse KoertsKornhorn97.14
3Little Red PoisonAart de WithHagestein96.98
4Red PassionJelle van de RijtVenhorst95.48
5BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde (Gld)93.99
6CalimeroJeroen van SchaikWoerden92.58
7RednixRené VliekPutten91.15
8Neighbours NightmareKees HoegenSpeuld90.96
9AdriaanSteven van EdeRenswoude90.67
10Small BassieWilco van den BrandhofRenswoude90.50
11The Orange GlowMartin HijkoopNieuwland87.84
12Kleine BeerGert ten BrummelerVinkeveen87.07
13Green & YellowEddie CrumLienden39.10

Klik hier voor de foto's

Light Modifieds I

Russian roulette had de proeftrek maar ook zij hadden te stellen met het spontaan verdwijnen van de grip aan de rechterkant. Green spirit VI was aansluitend en wist de pks goed in de baan te krijgen, hierdoor kwam deze net onder de 100 meter tot stilstand. Wicked Screamer had alleen zijn dag niet en ondanks vele verwoede rem pogingen bleef het succes uit en belande de combinatie buiten de baan. Green Spirit VIII wist iedereen te verbazen en kwam met een geweldige run bij het broertje terecht. Bandit maakte een ongekend harde run en moest van het gas af om niet buiten de baan te raken en bleef net binnen. BMO Rocket Science had ook veel pech de laatste wedstrijden, maar wist nu verrassend genoeg flink te scoren. Russian Roulette mocht de proeftrek overdoen maar had echt een pechduivel vandaag aangezien ze bij hetzelfde punt dezelfde smakker maakten maar nu veel meer schade veroorzaakte. Beide motoren en de brandstoftank vlogen door de klap naar voren en we denken zelf dat het herstel best eens lang kan gaan duren. Beide Green Spirits waren een en twee, verassend gevolgd door de BMO Rocket Science..


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green Spirit VII96,11
2Green Spirit VIII93,73
3BMO Rocket Science92,15
4Eurol Bandit90,84
5Russian Roulette XLDisk
6Wicked ScreamerDisk


Sport 4,5 ton topniveau

Na het baan verkennen van Full Speed werd de sleepwagen iets lichter gezet al bracht dat Baby Kreij bij lange na niet in de buurt van de 100 meter. Uiteindelijk zou blijken dat het voor iedereen een brug te ver was, al maakte dat de strijd er niet minder om. De Groene Buffel kon geen goed vervolg geven aan zijn derde plek in Harskamp. Daar en tegen was het mooi om te zien dat Gas d'r B-j weer goed mee deed. Blue Force had na vorige week iets recht te zetten om niet verder achterop te raken van Blue Risk. "Het moet beter kunnen dan in Harskamp", zo zei Henri van Rooselaar vooraf. De Ford 9600 had een goede run, al kwam ze niet dichterbij Blue Risk. Wouter Peelen had zijn plek achter het stuur afgestaan aan Evert Jan van Loenhorst. Die wist van wanten door de leidersvlag het verst weg te zetten. Daar kwam Full Speed in zijn officiële run niet aan. De New Holland kwam een meter tekort en daardoor loopt Blue Risk verder uit in het klassement. Bull's Eye had een slechte dag. De motor kwam pas laat op toeren en liet het al snel afweten. Wim 'senior' de Kreij bestuurde bij afwezigheid van Robert, De Blauwe Kreij. Met een halve meter verschil moest hij het afleggen tegen zijn jongste pullende zoon Michel, die daar vast en zeker content mee was. Het blijft immers een familiestrijd. (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue RiskWouter PeelenHarskamp98.33
2Full SpeedBert KooijLeerbroek97.22
3Blue ForceHenri van RoselaarPutten96.66
4Gas d'r Bi-jHans KesterIJsselstein95.14
5Brother DeereDirk SchipperPutten95.06
6Red ExpectationCor BraakmanLaren (Gld)93.62
7De Groene BuffelDennis StroobosscherGrijpskerk93.28
8Baby KreijMichel de KreijHoogblokland92.28
9De Blauwe KreijRobert de KreijSchelluinen91.79
10Van DijkHans van DijkZeeland90.58
11Passion for PowerJan RoseboomEde89.18
12Bull's EyeHenk RidderOldekerk88.03
13MTXMark HendriksElsendorp86.73

Klik hier voor de foto's

Prostocks I

DPP Rednex had de eer de proeftrek te verzorgen. Een mooie proeftrek met sublieme afstelling. Afstelling bleef zo staan en was het aan Wickie Power om het beter te doen. Dit lukte net niet en ook de motor klonk niet optimaal. Extreme temptation wist met een sublieme run de eerste plek over te nemen van rednex. Next Sensation koos de andere kant van de baan echter lukte het niet om de eerste plek van Extreme Temptation over te nemen. Kawe Runaway Deere had even wat moeite met optoeren, maar wist een zeer goede run neer te zetten, helaas lukte het net niet om in de top drie te eindigen. Bij Appy Power sneuvelde helaas de versnellingsbak waardoor de run bij 30 meter over was. Red Neck had ook wat opstartproblemen maar ging gelijk van het gas af. Helaas net niet binnen de 30 meter waardoor men de run ook niet over mocht doen. De kersverse Euro Cup kampioen Neighbours Nightmare wist ook de PKs goed in de baan te krijgen. Helaas bleek de afstand van de Extreme Temptation net wat te sterk dus moest men genoegen nemen met plaatsje twee op dit moment. Dams Rooster vertrok als een duveltje uit een doosje en wist een sterke afstand neer te zetten, helaas alleen aan de verkeerde kant van de top 3. Snoopy wist een hele strakke run neer te zetten maar kwam ook net wat te kort op de 100. Blue Hazard was de volgende en ging in stijl weg, alleen door een probleempje met de brandstofpomp net niet alle pks beschikbaar. Rocky wist met glans de eerste plaats over te nemen en gingen de top 4 naar de finale. Het was aan Extreme Temptation om de finale af te trappen en de te kloppen afstand was erg strak, Maar moest de machine erg hard werken om dit te bereiken. Dit zou wat betekenen voor de rest. Next Sensation kwam net wat te kort ondanks een erg sterke run. Neighbours Nightmare was de een na laatste maar wist de afstand van Extreme temptation flink te verbeteren. Nu was het aan Rocky om te kijken of ze ook deze afstand konden verbeteren en dit lukte met glans. Hierdoor was het eindresultaat Rocky een, Neighbours Nightmare twee en Extreme Temptation drie.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Rocky107,44103,74
2Neighbours Nightmare103,31100,67
3Extreme Temptation106,8094,75
4Next Sensation101,7892,19
5DPP Rednex100,55
6KAWE Runaway Deer100,37
7Snoopy99,46
8Dams Rooster99,27
9Wickie Power98,64
10Blue Hazard91,20
11HyTec Red Neck35,14
12Appypower31,07


Supersport 3,4 ton topniveau

In de 3.4 ton supersport was er weer ruimte voor een finale. Het zou de dag van de Fiats gaan worden, maar daarover later meer. Spetsnatz hield in de eerste officiële run niet het rechte spoor en zag een mogelijke finaleplek aan zijn neus voorbij gaan. Merkgenoot 4rus kwam beduidend verder. Bij Forever Blue waren ze de laatste wedstrijden niet tevreden over de balans van de Ford 7700. In Lochem was van onbalans geen sprake en ging het dik voorbij de 100 meter. De meeste tractoren in de 3.4 ton gingen op het eind onderuit. Red Pearl niet, die bleef doorspinnen. Wellicht een tandje te laag geschakeld? Een finaleplek zat er voor de Harskampers immers niet in. Bij Moody Blue en Red Indian kwam de spin er helemaal niet in, terwijl De Gebroeders maar moeilijk weg kwamen. De Beer maakte een ijzersterke run en kwam het dichtst in de buurt van een full pull. Een mogelijke outsider stond als laatste op de lijst. Deze Forza Fiat liet even zien dat een jaartje rust nog niet meteen betekent dat je de aansluiting met de top kwijt bent. "We hebben er afgelopen week ook genoeg aan gedaan hoor", zo viel er te beluisteren in het Overijsselse kamp. Ze zeiden volgend jaar weer aan te sluiten in de competitie, want het begon weer te kriebelen. In de pull off reed Evert Jan Hendriks bijna de gehele gevestigde orde naar huis. Alleen een oppermachtige Arjen De Beer zag kans om de bijschrijver van de overwinning af te houden. Met Sprenkels op een derde plaats werd het dus een geheel oranje podium met enkel Fiat tractoren. De 4.5 ton sportklasse heeft al jaren de naam van een Ford klasse te zijn. Als dit zo doorgaat dan krijgt de 3.4 ton supersport de bijnaam Fiat klasse... (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1De BeerArjen de BeerOudenbosch108.13100.89
2Forza FiatEvert Jan HendriksBeemte Broekland105.9698.64
3SprenkelsRichard SprenkelsKlein Zundert105.9195.87
44rusHenri TuenterTerborg104.3195.82
5Forever BlueHenk DonkersteegKootwijkerbroek105.5690.13
6Red PearlGerbrand RoelofsenHarskamp103.68
7Golden EaglePieter van MoortNunspeet102.84
8Dancing on Wheels (Reloaded)Albert KinStaphorst99.53
9SpetsnazWilliam PullensHeusden98.56
10Orange AdventureJan van BaarWestbeemster95.75
11De GebroedersRené SlotboomNeede93.57
12Working PowerJan-Bas ZijderveldNoordeloos90.71
13Moody BlueArno WennekersLisserbroek57.75
14Red IndianKees van DaalenAchterberg34.46

Klik hier voor de foto's

Mini Unlimiteds

Met de start van de Mini Unlimiteds was het kijken of het nu allemaal wel goed ging uitpakken met voor velen de wedstrijd Cadzand nog vers in het geheugen. Er was door de baanomstandigheden toen namelijk toch best wel wat schade gereden door diverse teams. De klasse werd begonnen met een proeftrek door Lambada XI. De geel blauwe combinatie vloog over de baan als een duveltje uit een doosje en zette een dijk van een run neer. We konden gelijk zien dat de baan goed genoeg was voor de mini's dus gingen we snel door met de Backdraft. Ook deze machine welke bekend staat om af en toe nukkig te zijn bleef nu ook mooi in het spoor en een uitzinnige John de Graaff liet zich weer goed zien vanaf de bok. Zo mooi hoe iemand zoveel passie kan vinden in deze mooie sport en blij dat ze ook steeds weer een stukje beter de juiste afstellingen weten te vinden. Bij het terugbrengen van de Backdraft naar de pits werden de eerste klanken hoorbaar van de gloed nieuwe machine die pas 24 uur van te voren (hetzij een paar uur meer of minder) voor het eerst van zich liet horen in Dronten. Egbert Dros heeft samen met zijn team een megaprestatie geleverd door de vroegere Groundshaker mini nieuw leven in te blazen als Groundshaker 2.0. Het is dat deze machine niet meer in vergelijking staat met hoe de oude was, maar zette in zijn maiden run wel een wereldse prestatie neer door zich toch nu al flink in de kijker te zetten met een indrukwekkende afstand.Onze Kersverse Euro Cup kampioen bij de mini's had zich echter faliekant vergist in zijn gewichtsverdeling, wild bokkend besloot Erik van Asselt toch het gas dicht te trekken en kwam er een teleurstellende afstand op de klokken. Top Dog wist echter wel weer te mooi te scoren en zette met een mooie run toch weer een indrukwekkende afstand op de klokken in zijn "rookie year". Gompie begint de opwaartse lijn ook weer te vinden na wat mindere runs ook hier een hele mooie afstand. Dirty Herrie weet die monsterlijke V8 nogsteeds niet goed te temmen en ook dit keer ging de mini alle kanten op in vergelijking tot de mooie lijn van zijn voorgangers. Exception had ook een beetje een aparte run, waarbij waarschijnlijk spontaan de noodstop viel maar omdat zij zelf nog de sleepwagen deze getrokken had mocht de run overnieuw na zes plaatste opschoven te zijn. De mooie Toplenzen Lambada X maakte zijn opwachting en ook deze vertrok vol gas, en wist zich 5 meter voorbij de Lambada IX te plaatsen. Let's Try begint na de pech begin dit seizoen ook steeds lekkerder te lopen en zette de wagen weg net achter Ground Shaker 2.0. Little Rascal deed er alles aan om weer een goede run neer te zetten, maar de combinatie blijkt gewoon niet mee te kunnen met al het grotere geweld. Desondanks toch een hele mooie respectabele afstand voor de machine die al zo ontzettend lang meedraait binnen de mini klasse. De Challenger deed zijn naam ook weer eer aan en gaf de teamleden ook dit keer weer een mooie uitdaging, de machine ging zo ontzettend mooi weg alleen kwam nu ook weer te hoog. Hierdoor greep er weer een stijgerbegrenzer in de klei waardoor de run weer eindigde in een hoop gestuiter, met de runs van vorig jaar op het netvlies maakte zich men al snel zorgen voor de toestand van de rijder. Echter hadden zij ook veel geleerd en nieuwe veiligheidssystemen toegepast op hun wagen, deze waren gelukkig effectief genoeg om de rijder ook nu weer ongedeerd te laten. Vampire was de volgende in de lijst en ook zij wisten de vele componenten weer prima op elkaar af te stemmen, hierdoor wist men zich balancerend op de witte lijn tussen Lambada IX en Groundshaker te zetten. Pokerface deed ook nu dit keer weer goede zaken in vergelijking met de pech in Cadzand, waarbij toen nog last minute laswerk nodig was wat opgelost werd door het Sledgehammer team had men nu geen extra hulp nodig en waren de condities het team goed gezind. Met een ontzettend mooie en strakke run kon men terug met een brede lach op het gezicht richting Hellevoetsluis. Reny Mission Impossible is nogsteeds een beetje zoekende naar de juiste afstelling. Ook de nieuwe Pro Charger setup is een nieuwe uitdaging en moet men deze nog echt even leren kennen, echter Rene en zijn team kennende zullen ook deze obstakels snel verleden tijd zijn. De laatste in de klasse was de Lucky Ducky, vol goede moed zette Couzijn zich richting te heuvel maar nam nu dit keer niet zijn welbekende eindspurtje en moest men genoegen nemen met een plaats in de middenmoot. Lambada X eindigde als eerste gevolgd door Lambada IX en Vampire.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Toplenzen Lambada X117,24
2Hella Lambada IX112,57
3Vampire108,35
4Ground Shaker104,97
5Let's Try103,94
6Lucky Ducky100,73
7Top Dog98,12
8Poker Face92,83
9Gompie92,58
10Exception85,74
11Little Rascal80,75
12Backdraft78,98
13Reny Mission Impossible70,91
14The Challenger61,58
15The Riddle54,64
16Dirty Herrie47,64


Supersport 3,6 ton topniveau

Cobra XL was na de kapitale motorschade van Aagtekerke weer terug op de baan. Ze konden toen door het blok heen kijken. Die was dus goed kapot. In Lochem was het nog zoeken naar de juiste motorafstelling en vooral data verzamelen. Met bijna 50 meter lukte dat deels. Triple X had de Michelins ingeruild voor pullerbanden. Weliswaar van het oudere type, maar dat was een bewuste keuze. Kampioen konden ze niet meer worden en degraderen leek ook uitgesloten. Daarom gingen ze het experiment aan. Met dezelfde versnelling waarmee ze de hogere Michelins ook rondslingerden, deden ze bewust voorzichtig aan. Een plek in de middenmoot was het resultaat. De Groene Aardbei rijdt al langer op pullers en laat daarmee indrukwekkende wheelies zien en dat was in Lochem niet anders. Koploper Greenstar kon gezien zijn voorsprong een potje breken en deed dat onbedoeld ook. Een verstuiverleiding schoot los en zorgde voor akelige geluiden uit het motorcompartiment en een slecht resultaat. Bedrukte gezichten bij Pellegrom cs. Lachende gezichten waren er bij Proud Eagle. Na achtmaal een turbo te hebben verspeeld leek in Lochem alles goed te gaan en Reinier Sundermeijer stak lachend zijn duim omhoog. "Alles is nog heel", zo werd er vanaf de kant geroepen. Toch zagen we de tractor uit Voorst niet terug in de finale. Deze werd geopend door Bad Romance die in de eerste omloop als enige de 110 meter haalde. In de pull off maakte de Fendt 930 wederom een superrun. De Groene Aardbei ging als een pro stock over de baan en kwam anderhalve meter verder tot stilstand. Het zou de tweede overwinning op rij worden van Rinie Overeem. Want Six Fighter kwam niet goed uit de startblokken en Arjo Hardeman moest voortijdig de handdoek gooien. (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1De Groene AardbeiHenri OvereemEde108.73106.00
2Bad RomanceJos KonijnLunteren110.00104.62
3Six FighterArjo HardemanEderveen108.1158.60
4Proud EagleReinier SundermeijerVoorst104.62DNS
5BuiksStef BuiksRijsbergen103.07
6The Red BunnyJoan de VisserAagtekerke102.40
7Blue TigerJohan MullerHalsteren100.35
8Triple XBart BotermansHalsteren98.56
9Our DreamMaikel RaatsAchtmaal94.09
10Red RhinoHarm GrievinkWinterswijk91.33
11GreenstarTheo PellegromMeteren85.45
12Cobra XLPaul BeniersGemert49.48
13Radical RoughneckRichard van DijkHouten38.91

Klik hier voor de foto's

Supersport Trucks

Truck en tractorpulling Lochem een begrip in de wereld van tractoren en trucks met vermogen en zoals vele jaren zijn ook de supersport trucks aanwezig voor weer een puntenwedstrijd. Zo rond de klok van 20.00 uur komt de eerste truck de Tekstkar de baan op. De proeftrek is ook te volgen op het mooie TV kar scherm in samenwerking met ABC scherm en we zien dat deze run eindigt bij 78.99 meter en de wagen gaat lichter. Black sensation komt nu de baan op en deze run eindigt bij 97.19 meter en dit is de juiste afstelling van deze avond. Greenbull de Sisu uit Brabant is er ook weer bij en stopt bij 71.09 meter. VDB Staalbouw is het die de eerste Full Pull neer zet en van Vlastuin agro doet dat ook. No risk no fun blaast de turbo er af bij 33.06 meter en White Horse overkomt dat ook rond de 25 meter. Tekstkar haakt weer aan en daar komt 84.05 meter op het scorebord te staan. De van Heugten Daf komt met 94.05 meter precies 10 meter dan de Tekstkar Scania. Volvo fh16 Harskamp heeft 3x een turbo verspeeld op rij en gespannen gezichten zien we langs de baan. Gelukkig voor de Harskampse Boys loopt de truck goed komt er Full Pull op het scorebord te staan en komen ze terug om finale te rijden. Rhinorocket weet zich middels een hele mooie run ook bij de finalisten te scharen en als laatste bijschrijver Black widow op de baan. Helaas ook nu lukt het de mannen in de Mack niet om verder te komen dan 47.02 meter. En dan staal VDB Staalbouw alweer op de baan om zijn finale run te rijden, en Arjan laat een mooie run zien en stopt bij 93.71 meter. Van Vlastuin agro gaat hier met 102.94 meter ruim aan voorbij en dan is het Volvo fh16 Harskamp die de baan op komt. En ook nu weer een goede run en 96.19 meter is de gereden afstand. Als laatste truck mag Rhinorocket aanhaken en Otmar en Frank zijn het die het doen mogen. Het gele kanon gaat van start en wanneer de truck stopt is het spannend. De zwart wit geblokte vlag staat ver weg en wanneer er 96.90 meter op het scorebord verschijnt blijkt dit goed te zijn voor een 2e plaats in Lochem. Van Vlastuin agro neemt het volle aantal punten mee naar huis en Volvo fh16 harskamp is het die 3e is geworden.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Van Vlastuin Agro110,00102,94
2IVS RhinoRocket110,0096,90
3Volvo FH16 Harskamp110,0096,19
4VDB Staalbouw110,0093,71
5MITAS Black Sensation 97,19
6Van Heugten Transport94,05
7Tekstkar84,05
8GreenBull71,09
9Black Widow47,02
10No Risk No Fun33,06
11White Horse IXHP

Klik hier voor de foto's

Superstocks

Als een na laatste klasse was het aan de Superstocks om deze geweldigde dag langzaam af te ronden. Hierbij was het aan Mitas All or Nothing voor de proeftrek en zette een een zeer dikke run neer, maar de wedstrijdleiding besloot toch een tandje zwaarder te gaan met de afstellingen. Hierdoor was de gereden afstand niet meer geldig en moest men zes plaatsen later terug komen. Incredible Deere mocht als tweede de proeftrek rijden, welke ook een zeer sterke afstand wist neer te zetten. Hierdoor werd besloten de sleepwagen afstelling vast te zetten en besloot Incredible Deere de run niet opnieuw te doen aangezien men tevreden was over de afstand. Terminator had een onstuimige run en bokte er flink op los, desondanks was men zeer tevreden over de run en was het aan de eerste van de Zijnstra stal. Green Ganster Deere ging in een zeer mooie stand richting de full pull, ware het niet dat er weer motorische problemen optraden dit keer in vorm van een gebarsten inlaatspruitstuk. Dn Aerdvruter was met nieuw schoeisel aanwezig, in precies de zelfde schnit zoals de vorige banden geslepen waren Dit pakte enorm goed uit voor het team, die deze banden in het begin van het seizoen van een wat rechter patroon hadden voorzien wat niet goed uitpakte. Tevreden vertrok men richting het parc fermé om af te wachten wat de rest van de runs zou brengen met een tot nu toe tweede plaats. De European Maid die dit jaar al vele mooie dingen laat zien wist ook dit keer een zeer mooie run neer te zetten, echter net wat te kort om mee te kunnen in de pull off maar toch weer mooie punten. Blue Thunder fans waren ook goed vertegenwoordigd op deze thuis wedstrijd net als die van de Hurricane. Na de problemen in de eerdere wedstrijden met de brandstoftoevoer, had men in harskamp nog wat getest. Nu kwam het er op aan of dit werk effect had gehad, maar helaas was de run te wild om het goed te testen en kwam men zelfs met drie wielen los van de grond. Hierop werd wijs het gas dichtgedaan, maar kon men wel zeggen dat de problemen van eerst wel grotendeels opgelost waren. Mitas All or Nothing kwam terug om zijn proeftrek over te doen, echter ging dit niet helemaal zo als gepland. Na een mooie run zette men de trekker stil, maar zag men overal aluminium deeltjes liggen. Blijkbaar had een drijfstang toch een gat in het blok gemaakt en kon men niet terugkeren in de Pull off. Met de run van de Hurricane in aantocht, werd er een moment stilgestaan bij het overlijden van de nestor van de wedstrijd in Lochem Theo Esselink. Zonder hem was deze wedstrijd nooit geweest en ondanks dat we hem nu niet meer konden toe wuiven door het welbekende raampje was zijn aanwezigheid nog steeds voelbaar. Na een blijk van waardering voor Theo, werd aan Hurricane het groene licht gegeven om te vertrekken. Helaas lukte hun het ook niet om bij de top vier te eindigen en onder luid applaus werd de terugtocht naar het parc fermé ingezet. Voor Wildcat 2 begint het er steeds beter uit te zien, steeds een stapje verder en ook dit keer was weer beter als de vorige wedstrijden, waarbij men nu mooi de 100 meter lijn wist te passeren. Newborn Deere deed een letterlijke alles of niets poging om goed te scoren en dit lukte nu eindelijk eens een keer in Lochem wat Sjors Zeinstra een plek in de finale opleverde. Maximum risk wist ook flink huis te houden en knalde hem goed de finale in, even als de Interaction 2.0 gereden door Manon. Bij Silver Bullet kreeg men halverwege de 70 meter motor problemen, en was het te wijten aan een gescheurde cilinderbus wat deze combinate de das om deed. Zapo ging met een mooie run de finale in en werd het New Born Deere, Maximum Risk, Interaction 2.0 en Zapo. Finale afgetrapt door Newborn Deere, met een dikke run en nu eindelijk eens een goed score in Lochem. Maximum Risk was de volgende en ging over zijn eigen gereden afstand in de kwalificatie heen. Helaas maakte een gat in het blok van Interaction 2.0 een einde aan deze bijdrage. Zodoende kon de familie Kools spijtig genoeg zonder eremetaal en met twee kapotte trekkers terug naar het Zeeuwse land. Zapo wist vriend en vijand te verbazen en plaatste zich tussen Maximum Risk en Newborn Deere in.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Maximum Risk 107,60108,63
2Olden makelaars Zapo106,15101,04
3Zeinstra Newborn Deere104,12100,59
4Agrifac Interaction 2.0106,1290,53
5Mitas All or Nothing103,53
6Sømælk d'n Aerdvruter103,44
7Green Gangster Deere103,10
8BO Motor-Oil Incredible Deere101,38
9European Maid99,97
10Hurricane99,64
11Terminator99,29
12Engine2repair Wildcat 293,60
13Silver Bullet69,43
14Trackpointer Blue Thunder65,86


Supersport 4,5 ton topniveau

De waterlekkage bij Wild Pirate in het parc ferme voorspelde weinig goeds voor de wat er op de baan zou gaan gebeuren. Toch oogde de run niet verkeerd. Red Devil ging op het eind flink onderuit en daarbij rees de vraag of ze op hun thuiswedstrijd misschien te hoog hadden gegokt. Red Impact was afgelopen week voorzien van een nieuw differentieel en ook de motor had een update gehad. Een prima run was het resultaat en Henry Versluis oogde een tevreden man. Daar moest de rest nog maar eens aan voorbij zien te komen. Velen kwamen niet voorbij aan de 105 meter en een podiumplek lonkte. Erik Peeters was de eerste die de vlag deed opschuiven. De turbo aardbei ging er hard overheen en kwam bijna aan de 110 meter. Marien den Besten trok na Erik de ketting strak. Simply Green tilde de voorwielen van de grond en kwam weer 2 meter verder. Of Versluis op het podium kwam hing met name af van de prestaties van Van Stappust, want White Shadow kwam veel te laat op toeren om een bedreiging te vormen. Gerard Hofstede liet de oldtimer John Deere werken en stopte pas 2 meter voorbij Red Impact. Great Experience en Crazy 810, beide met een vierklepper onder de kap kregen de Staphorster niet van het ereschavot. Daarmee kwam een eind aan een fenomenale farmstock wedstrijd. Op de andere baan gingen de modifieds nog een tijdje door. (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraaf111.59
2PeetersErik PeetersHoeven109.35
3Van StappustGerard HofstedeStaphorst107.81
4Red ImpactHenri VersluisZijderveld105.47
5The MysteryMartien van den BergWekerom104.03
6Up and DownArjan BloemertStaphorst102.82
7Secret of the ValleyJurrien van de GeerOverberg102.43
8Red DevilWim HendriksenRuurlo101.34
9Great ExperienceWilco van LaarOverberg100.59
10White ShadowGerard SikesYsselsteyn95.52
11Wild PirateArrie van de LagemaatLunteren95.36
12Maximum MasseyRolf BouwmansBakel71.91
13Crazy 810Gert MulderDoetinchem58.58

Klik hier voor de foto's

Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada99,90
2Double Screamin' 97,14
3MPM Seaside Affair95,02
4Argos Oil Whispering Giant94,65
5Rising Star93,06
6The Judge90,57
7Black Cat88,50
8Eager Beaver88,30
9Alligator81,87
10Burning Madness73,66
11VSP Bits'n Pieces73,43